informatie spreekuren rondom het coronavirus

informatie spreekuren rondom het coronavirus

Onze praktijk volgt het advies op van de overheid, het RIVM en GGD. Patiëntenzorg gaat door. Voor fysieke behandeling of onderzoek ligt de nadruk op acute en urgente zorg waarvoor wij verschillende maatregelen hebben getroffen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van telefonische consulten en videobellen.

Informatie spreekuren rondom het coronavirus

Patiëntenzorg gaat door:

Onze praktijk volgt het advies op van het RIVM en wij nemen verschillende maatregelen. Wij hebben alle afspraken tot en met 28 april geannuleerd. Alleen noodzakelijk en urgente behandelingen kunnen wij op de praktijk behandelen waarvoor u contact op kunt nemen met ons: maandag tot en met vrijdag van 9-12 uur via 0115-626040 of per mail info@praktijkpodotherapie.nl (bijvoorbeeld wanneer u een wond heeft aan de voeten of een ingegroeide nagel)

Locaties van Praktijk Podotherapie de Smet tijdens deze corona-crisis:

Momenteel worden er alleen afspraken gemaakt op de locatie in Medisch Centrum Epicurus en in het Gezondheidscentrum Axel. Op de locatie in Sas van Gent, Philippine en Streekziekenhuis “de Honte” worden momenteel geen afspraken podotherapie gemaakt tot na de crisis. U kunt in plaats van deze locaties terecht in Terneuzen en in Axel.

Afspraak annuleren of verplaatsen:

Wij vragen u om geen afspraak te maken wanneer u hoest, veel niest, zich verkouden of ziek voelt. Wanneer u een afspraak heeft staan en milde klachten heeft van hoesten, niezen of keelpijn, vragen wij u deze afspraak te annuleren of te verplaatsen via ons secretariaat. Uiteraard worden hier geen kosten voor gerekend.

Telefonisch consult of videobellen:

Er is een mogelijkheid om telefonische consulten te houden, deze worden op dezelfde manier vergoed door de verzekering wanneer u dit in uw pakket heeft. Via videobellen kunnen we op  een veilige manier onderzoek doen om samen naar een oplossing te kijken. Hiervoor kunt u een afspraak maken via ons secretariaat: 0115-626040 of stuur een mail naar info@praktijkpodotherapie.nl

Extra paar zolen:

Wij willen u erop attenderen dat het op dit moment een goede timing is voor het bestellen van een extra paar zolen. U kunt dit doen door een mail te sturen naar info@praktijkpodotherapie.nl . De zolen zullen worden opgestuurd zodat u niet naar de praktijk hoeft te komen.

Indien u momenteel wel pijnklachten ondervindt en het eigenlijk nodig is om de zolen te laten controleren, dan is het niet verstandig een extra paar zolen te bestellen. In dat geval kunnen wij u wellicht helpen via videobellen en op een veilige manier onderzoek doen om samen naar een andere oplossing te kijken. Hiervoor kunt u een afspraak maken via ons secretariaat: 0115-626040 of stuur een mail naar info@praktijkpodotherapie.nl

Zolen worden bezorgd:

De zolen die worden aangemeten worden bij u thuis bezorgd zodat iedereen zoveel mogelijk thuis kan blijven. Hier volgen de instructies om de zolen in uw schoenen te passen: 

  1. Controleer of er een standaard voetbed in de schoenen zit. 
  2. Dit voetbed haalt u uit de schoenen zodat uw podotherapeutische zolen op een vlak binnenwerk komen te liggen in de schoen.
  3. Schuif uw nieuwe zool tot aan de tenen in de schoen.
  4. Buig voorzichtig de hak van uw zool en plaats deze in de schoen.
  5. Voel of de zool goed past en vlak ligt in de schoen.
  6. Wanneer de zool te lang is blijft deze bol staan en kunt u de zool op maat knippen.
  7. Knip nooit aan de hak van de zool maar verkort de zool altijd alleen aan de kant van de tenen.
  8. De juiste maat om de zool af te knippen kunt u meten met de originele binnenzool van de schoen.
  9. Gebruik hiervoor de standaard zool van de andere schoen en leg deze aan de onderkant op uw nieuwe zool.
  10. U kunt de lengte aftekenen en hier de zolen korter knippen. Let op dat u dit alleen doet wanneer de schoen uw juiste maat is.

Zie onderstaand filmpje voor deze instructies: